Kétszeres keresztanyukaként, két kislány keresztmamájaként vágyom arra, hogy olyan tündéri legyek, mint Hamupipőke Tündérkeresztanyja. Gyakorlom a tökből hintó fogást – sajnos még kevés sikerrel. Ennek ellenére más varázslatokat is kipróbálok, így született az Elvarázsolt Tündérsüti.
Lilike talán 2 éves lehetett; amikor vigyázhattam rá. Úgy gondoltam különlegessé teszem a mi kis pásztoróránkat és sütünk együtt valami finomat. Ekkor találtam ezt a sütit, amit kissé átalakítottam, ízlésünkre formáltam és egyedit alkottam.
Az Elvarázsolt Tündérsüti azóta is követi életünk fonalát. Megszületett Dorka és Ákoska. Most már hárman kérik a különleges Tündérsütit. A karantén ideje alatt egyik hétvégén vittünk nekik, mert nagyon szeretjük Őket.
Az Elvarázsolt Tündérsüti receptje
Hozzávalók:
- 250 g margarin
- 4 dl cukor
- 4 tojás
- 2 csomag vaniliáscukor
- 1l finomliszt
- 2 csomag sütőpor
Elkészítés:
A margarint mikróban megolvasztom, addig a száraz hozzávalókat egy tálba mérem.
Hozzáadom a tojásokat és kicsit összekeverem.
Végül az olvasztott margarinnal keverem össze. Ragadós, de egyben lévő masszát kapok.
A sütőt hőlégkeverésen 180°C-ra melegítem elő.
A tepsiket kibélelem sütőpapírral. Én újrahasználható teflonos, illetve szilikonos sütőlapokat használok.
Az előkészített sütőlemezekre kanalazom teáskanállal a kis halmokat egymástól megfelelő távolságra. A forró sütőben a formátlan puklik szépen elterülnek a hő hatására.
Pár perc alatt készre sütjük. Csak addig maradjon a sütőben, amíg az alja kicsit színt kap és láthatóan megszilárdul.
Olyan érzésünk lehet, mintha nyersen vennénk ki, mert a kekszek puhák, de az aljuk barna és miután kihűlnek szilárdabbak lesznek.
Ha tovább hagyjuk benn őket és túlsütjük, akkor keményebbre hűlnek, de eddig még így is elfogytak, soha nem kellett emiatt kidobnom a Tündérsütiket.
Élvezet elkészíteni /kb. 30percig tart/, és öröm megkóstolni /kb.40db készül/. Ennyi a varázslat!