Anyukám kendője

Mikor messze vagy valakitől, akit szeretsz, akkor nehezen tudod megölelni, megérinteni, megsimogatni annyiszor, ahányszor szeretnél. Elköltöztem az egyetem elkezdésekor otthonról, és azóta önállóan és távol élek a szüleimtől, a szülővárosomtól. Előnyök és hátrányok, mind előfordulnak a rögös úton, amikor távolabb merészkedik az ember, mint ahogy azt a szülei remélik. Mondhatnánk 120km távolság napjainkban semmiség – ha utazunk persze -, de a személyes kapcsolat fenntartásához már áthidalhatatlan távolság.

Anyukám idén 60 éves lett. Mit adhatna az emberlánya az édesanyjának erre a különleges eseményre?

  • Valami személyeset,
  • Valami különlegeset,
  • Valami szépet,
  • Valamit, amit szeretne,
  • Valami egyedit,
  • Valami kézzel készítettet,
  • Valamit, ami egy darab belőlem.
Kendő

Így született meg a pillangós kendő ötletet születésnapi ajándékként. A minta a középvonalban picike pillangókat formál, amelyeket anyukám annyira szeret.

A kendő színét pedig lányunokái, Lili és Dorka választották ki a fonalboltban. Mind a ketten meggyőzően mutattak rá, erre a batikolt gombolyagra, amikor megkértem őket, hogy segítsenek megtalálni a megfelelő színeket mama kendőjéhez.

Esténkét, munka után horgoltam a kendőt, hogy mire elérkezik a találkozásunk napja odaadhassam. Anyukám most egy műtétre készül, amit már többször elhalasztottak, és amire mindig felkészül. Most is próbáltam sietni, hogyha kell, akkor a kórházba is vihesse magával, hogy ott lehessünk vele ebben a kendőnek lelkével. A műtét most is elmaradt, de tudom, hogy olyan fájdalmai vannak amelyeket nem tudok enyhíteni.

Reménykedem, hogyha ezt a kendőt a vállára teríti, akkor érzi benne az ölelésem, a simogatásom, ahogy lágyan körbeveszi. Vigaszt nyújt neki a nehéz percekben, álomba ringatja, esetleg melegen betakarja.

Mama kendője