Baglyok a farmerzsebből – avagy mit tegyünk a maradék fonallal

Mindig van maradék. Egy kézműves termék elkészültekor mindig marad egy kis fonal, ami még használható, de vajon mire? Sokáig csak gyűjtögettem egy dobozban a kis gombócokat. A hosszú téli estéken van egy kis idő elmélázni a lehetőségeinken. Kinek, mire van szüksége a családban a barátainknak?Mit készíthetnénk?

Baglyok a farzsebünkből

Lehet, hogy a horgolt termékek újra virágkorukat élik, de azt meg kell jegyezni, hogy a különböző generációk más eszközökre vágynak. És ha a kereslet a kínálattal találkozik, akkor boldog lesz az alkotó és a megajándékozott is.

Egy laptop tartót horgoltam a páromnak és akkor jött az AHA élmény, hogy mit készíthetnék a kiskamaszkorba érő keresztlányaimnak. Mi lenne ha telefontokkal lepném meg őket.

A Harry Potter történetek világában élik mindennapjaikat, így formálódott meg egy baglyot formázó okostelefont védő tok képe a fantáziámban. A lányok boldogan mérték le a telefonjaikat és küldték el az adatokat. Sikerült megfelelő fonalakat találni hozzá és egy régen elszakadt nyakék darabjait használtam fel hozzá.

A forma, a tervezés megfelelőnek bizonyult, mert a lányoknak nagyon tetszettek az elkészült darabok.Mindenkit biztatok arra, hogy ezt az egyszerű darabot próbálja ki. A minta kötetlen, ahogy jól esik, ami tetszik, ahogy jön – nagyon pihentető érzés a „szabadhorgolás”.