Babaköszöntés Koma módra -Kristóf óceánja

Kristóf érkezése boldog esemény lesz az idei nyár elején. Ezért is készültem máj olyan régen erre a pillanatra. Szerettem volna, olyan ajándékkal meglepni őt és a szüleit, amely kifejezi azt, hogy mennyire fontosak a számomra és mellette hasznos és egyedi is.

Ilyenkor jön jól, hogy ha szeretsz kézműveskedni, és hajlandó vagy heteket tölteni a tervezéssel, és nagyjából ugyanannyit az elkészítéssel. Az öröm , amit a kész alkotás okoz megismételhetetlen. Ez hajt előre, a szívem szeretete és a lelkem rezdülései jelennek meg a munkáimban. Ez teszi igazán különlegessé ezeket a termékeket.

A babáknak készülő ajándékoknál elsődleges szempont, hogy olyan alapanyagot válasszunk, amely minőségi, pamut, nem szöszölődik. A piacon sok márkának vannak külön babák számára készülő alkotásokhoz használandó termékek.

Csendes hullámok a babatakarón

Hogyan terveztem a szettet?

  • Legyen olyan, ami Kristófhoz és a szüleihez is illik – Milyen szín az ami egy a babakocsijukhoz, gyerekszobájukhoz?
  • Legyen témája, ami megfogható – Kösse össze egy szál, az elkészült alkotásokat.
  • Legyen használható és biztonságos – Sokáig kísérhesse a picuri életét az alkotás.
  • Legyen kivitelezhető – A tervezésnél mélységeket és magasságokat járunk be, de mi az arany középút?

Így született meg a szürke babakocsihoz és a pasztell színű, maci mintás szobához illő, kicsiny Kristóf-óceán ötlete. Egy takaró, ami maga a hullámzó víz. Egy darabka nyugalom, amely betakarja a hűvösebb napokon és elég nagy ahhoz, hogy óvodás koráig elkísérje.

A hullámzó tenger

Van benne mozgalmasság, izgalom – felfedező babaszemeknek való formák. A pamut takaró könnyű és közben melegen tart. Színes, de mégis harmónikus. Tisztítása egyszerű, a mintázata miatt jól használható a mindennapokban.

Izgalmas mintázat

Az óceánban élnek csodás tengeri lények. Ezer és ezer ötlet közül választottam a bébi bálna mintáját. Egy filléres rágókát varázsoltam egyedivé vele. A terv is a rágóka megtalálásával együtt véglegesedett a fejemben. Bébi bálna is biztonságosan rágható – szöszmentes a fonal, a tömőanyag egy külön pamutzsákba került bele. Mosható a kis figura is, így hosszan használható.

Bébi bálna

Természetesen a szetthez járnak kék színű textil pelenkák is, melyekbe belehímeztem „K” betűket, hogy ezzel is csatlakozzanak a „tengernyi” ajándékcsoporthoz.Remélem, hogy Kristóf és szülei is örömüket lelik a babaköszöntő ajándékban és minél tovább tudják használni a mindennapokban.

A takaró szélei is hullámoznak
Bébi bálna 2.