Házi pita, ahogy mi szeretjük

Hogyan lehet egy kamasz fiút elbűvölni? Nagyon egyszerű a válasz. Ha az édesanyja vagy tudod, hogy az ő szívéhez is a hasán keresztül vezet az út. A párom válasza a kérdésre az lenne, hogyha békén hagyjuk, akkor lesz a legelégedettebb.

Én szeretek főzni. Szeretem ezzel elbűvölni. A konyhai tevékenykedés is kézműveskedés a számomra. Ugyanúgy hordozza az alkotás örömét, a tervezés szédítő csapongását, az izgatott készülődést, a feszült összpontosítást, a tökéletesítés lehetőségét és végül az elkészült mű élvezetét.

Házi pita

A házi pitánk receptje

Hozzávalók:

  • 210 ml langyos víz
  • 1 evőkanál olaj / olívaolaj
  • 350 g finomliszt
  • 2 teáskanál só
  • fél evőkanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő

Elkészítés:

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, majd a szárított élesztőt is. Hagyjuk dolgozni a kis élesztőgombákat, letakarjuk a tálat és futtatjuk.
  2. Addig egy tálban – amiben dagasztani fogjuk a tésztát – kimérjük a többi hozzávalót, kivéve az olajat.
  3. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedagasztjuk, amikor már összeállt és szálas kezd lenni hozzáadjuk az olajat. Tovább dagasztjuk és a tészta szépen elválik az edény falától.
  4. A sütőt 220°C-ra /hőlégkeverésen/ előmelegítjük.
  5. Lisztezett deszkára 8-12 gömböt csinálunk, egymástól 5-10 cm távolságra helyezzük el őket. Megszórjuk liszttel és konyharuha alatt kelesztjük 10 percig.
  6. A megpuffadt gömböket tenyérrel kicsit meglapogatjuk, de akár nyújtófával is nyújthatjuk kb.5mm vastag ovális alakúra és helyezzük sütőlapra. Én újrahasználható szilikonos vagy teflonos sütőpapírt használok. A tepsiben is kelesszük még 10 percet.
  7. Nagyjából 5-8 percig sütjük, amíg meg nem barnul.

Jó étvágyat!